Záhorszky Árpádot kérdeztük az újonnan alakult egyesület céljairól!

A napokban megalakult a Dunakeszi Labdarúgásáért Baráti Kör Egyesület. .Az ülés levezető elnök, Záhorszky Árpád, hosszan taglalta a hagyományőrzési célt, mint a Baráti Kör egyik fontos feladatát. E témában kérdeztük:

Elmondaná a mostani fiataloknak – mint a helyi focitörténelem jó ismerője-, hogy milyen értékek születtek a dunakeszi labdarúgás területén?

- A múltban gyökerező kulturális, így a sport örökség is, minden vele foglakozó közösség számára azonosságtudatának forrása. A Dunakeszi Labdarúgásáért Baráti Kör Egyesület alapszabályában rögzítette, hogy egyik fontos célja a dunakeszi labdarúgás hagyományainak ápolása.

Mit kívánunk tenni a Dunakeszi labdarúgásának hagyományai megőrzéséért?

Minél szélesebb körben ismerjék meg a városban élők és szélesebb társadalmi környezet dunakeszi labdarúgás sajátosságait, a jogelőd csapatokat. Tudják meg, hogy a Dunakeszi Kinizsi 1914-ben a Dunakeszi Vasutas a „Magyarság” 1926-ban alakult. Korábban óriási rivalizálás folyt a két csapat között. Ez a múlt, a hagyomány. Ma egy csapatunk van a Városi Sportegyesület Dunakeszi. Ez a csapat kell, hogy tovább írja a dunakeszi foci – a Kinizsi és a Magyarság – történelmét. Építeni kell mindkét csapat múltjára, egyesíteni azt az erkölcsi, lelki, szurkolói és egyéb szempontokat, pl. tárgyi feltételek, melyek a Mi csapatunk sajátosságai.

- Legyünk büszkék, hogy kiváló sportemberek nevelkedtek városunkban. Tudásukkal, elkötelezettségükkel öregbítve labdarúgásunk és városunk hírnevét. Ők a mai játékosok példaképei kell, hogy legyenek. A teljesség igénye nélkül, néhány kiváló Dunakesziről indult focista. Nyilas Elek, Katona György magyar válogatott játékos. Kovács László, Leboniczky Imre, Koós László, Ádám László NB1.-es labdarúgók. Lipniczki Lajos, Sólyom Gyula, Asztalos Sándor, Ady János, Kárpáti Imre, mindnyájan magasabb osztályokban értek el szép eredményeket. De legyünk büszkék azokra is akik nem hagyták el a várost, egész életükben szeretett csapatukban fociztak. Id. Nyilas Elek, Veres Péter, Libényi Sándor, Nazáth György.

- Eszmei, erkölcsi, kulturális értékek közvetítése, mint pl. a csapat tisztelete, felelősség tudat, őszinteség, nyitottság, a csapat hagyományainak tisztelete, a sport, a labdarúgás iránti érzékenység, elkötelezettség.

-Rendezvényekkel segíteni a hagyomány ápolását. Volt játékosok megbecsülése, rendszeres találkozók szervezése. Figyelmesség, születésnap, névnap, köszöntése. Megköszönni, elismerni, teljesítményüket, a jelen és jövő nemzedékének példaként állítani a múlt játékosait. Dicsőségtábla!

Milyen aktuális célokat, feladatokat lát megvalósíthatónak a Baráti kör működése során?      

- A hagyományőrzés mellett, szurkolóink kiszolgálásában, tájékoztatásában, a szurkolók és a csapat közötti „kohézió” erősítésében, rendezvények, szurkolói ankétok szervezésével kívánunk javítani. A csapat eredményességének elősegítése érdekében kapcsolat erősítése a Sportegyesület vezetésével, Dunakeszi város önkormányzatával.

Hogyan, milyen eszközökkel tudja segíteni a Baráti Kör a városi egyesület munkáját?

-Sajátos eszközeinkkel tudunk segíteni a csapatnak. Ankétok szervezése, játékos szurkolói kapcsolat erősítése, a csapat mérkőzésein minél többen szurkoljunk, Baráti Köri ösztönző feltételeinek kidolgozása, és bevezetése, anyagi eszközeinkhez igazított ösztönzés megvalósítása.

Hogyan ítéli meg a labdarúgás helyzetét Dunakeszin?

- Dunakeszi labdarúgása komoly hagyományokkal rendelkezik. Jelenlegi feltételrendszer, pályák, öltözők, felszerelés, a csapat megjelenése, a szakmai stáb, vezetőedző felkészültsége, mind a jelenleginél magasabb osztályú versenyeztetés feltételeit biztosítja. A játékosok jelentős része dunakeszi kötődésű, elkötelezett a magasabb osztályba kerülés iránt. Néhány poszton megerősítve a csapatott, a sportegyesület elnökségével, elnökével, az önkormányzat támogatásával, további szponzorok bevonásával már ebben a bajnoki szezonban a célok elérhetőek.

Következő TV-műsorok

24márc.
2018.03.24 20:00
Váci Egyházmegyei Hiradó
25márc.
2018.03.25 10:00
Váci Egyházmegyei Hradó

Sportesemények

25márc.
Hirdetések

Professzionális zenekarok hangosításától a házi diszkóig mindenben profik vagyunk!

Állás

Dohányboltba, dunakeszi munkahelyre munkatársat keresünk 8 órás munkaidőre!

Állás

Egy - egy fő női és férfi munkaerőt keresnek betanított munkára, Dunakeszi munkahelyre.

Érdeklődni lehet: Nagy Csibe Kft. Dunakeszi Táltos utca 9.

(Fóti uti Tesco mögöt

Dunakeszi, Veresegyház, Fót Göd városok hírei és hirdetései!

Dunakeszi Járás hírportálja!

Pest megye 5. számú egyéni választókörzet városainak tudósítója!

Keszi Channel: hírek, hirdetések Kábeltelevízión és interneten!

2120. Dunakeszi Fő út 70.
Postacím: 2122. Dunakeszi Pf. 7.


Fax: +36 (27) 392 193
Tel.: +36 (20) 222 9990

© 2018 Keszi Channel

Search